Tag: renovation

Image-description

Originally published: Chicago YIMBY Studio ST Architects’ new design for the renovation of Skokie Valley Agudath Synagogue, in Skokie, IL, will update and revitalize the original 1960 synagogue in order to better reflect the congregation’s values of accessibility and inclusivity. Aesthetic and practical changes address the congregation’s diverse needs, create a comfortable space for individual prayer and group services, and bring in more natural light to create an airy, ethereal atmosphere.  Read More

Image-description

Published: New York YIMBY Studio ST Architects recently completed the design and bidding process for a five-million-dollar renovation of the Ansche Chesed Synagogue on the Upper West Side in New York. The renovation will enlarge the building entrance lobby which was originally built in 1927. The size of the new lobby, designed as an open bleacher-style space spanning two levels, triples the square footage of the original space. The addition of two new ADA non-gendered bathrooms, coat rooms and stroller parking in the lobby will better serve members and guests joining the many programs and services held throughout the synagogue. A new LULA elevator provides easy access to both lobby levels, the sanctuary above, and the basement multipurpose hall. On the basement level, […] Read More

Image-description

Published: Architect Magazine The dream of every New Yorker came true for these clients when they were able to buy the one bedroom apartment next to their existing two bedroom. This clean and contemporary combination created a large, four bedroom home on the Upper East Side of Manhattan. The large open space includes a generous foyer, living room, dinning room and kitchen, perfect for entertaining and relaxing. With the additional space we were able to expand the original bathroom to create a larger master bathroom, “his and her” walk in closets, a comfortable home office for two working parents, a […] Read More

Image-description

Published: Dwell This upper west side project was a 6700 square foot, full-floor gut renovation. This family home merges the best of a comfortable suburban house with the sophistication and location of a city apartment. The design conveys a soft opulence that is rich yet comfortable, beautiful yet functional. The space was designed to be used flexibly, both for hosting large groups and for intimate family use.     Read More

Image-description

Published: Home Adore This project was a 2,000 square foot gut renovation of a pre-war apartment on the Upper West Side, Manhattan. The entry foyer is the central point in the space, a node connecting the main rooms of the apartment. Upgraded and modernized amenities and finishes provide comfort while retaining the historic charm of the space. Read the full article on Home Adore Read More

Image-description

Published: Home World Design For this renovation project, Studio ST Architects transformed a 700 square-foot studio into a one bedroom apartment dedicated to showcasing the client’s art collection. Features include gallery-style recessed track lights, new white millwork, and a kitchen/bar with views of Manhattan’s skyline. Read the full article on Home World Design Read More

Image-description

Over the summer we designed and oversaw the construction of a STEM Lab for the Manhattan Day School. The lab allows for digital- and science-focused hands-on learning using the Smart Lab technology. We also created a new classroom and two small individual learning rooms for an updated and more personalized learning experience. The project was done on time and on budget and has been enjoyed by students, teachers and parents. Read More

Image-description

Studio ST Architects’ 535 West End Avenue full-floor gut renovation apartment project was featured in The Architectural Digest Mexico. Read More

Image-description

Originally Published: Jewish Week Studio St Architects’s recent renovation of the 14th Street Y Community Center was featured in the Jewish Week. In contrast to the dark and drab lobby, large windows in the new space bathe the entrance in natural sunlight. The center’s updated amenities make the space much more welcoming for current and prospective members, and is better suited to serve its diverse community that ranges from young children and families to working professionals. Read the full article on Jewish Week Read More